Lehetek boldog a traumám után?

TraumaAmbulancia

Rólunk

2017. november 07. - Katnnis

Krausz Csilla a TraumaAmbulancia alapítója 2,5 évvel ezelőtt elszenvedett baleset után megélt poszttraumás élményei, és tapasztalatai nyomán kezdett azon gondolkodni, hogyan tudna a hasonló helyzetbe került embertársainak segíteni a lelki felépülésben. Munkájának eredményeképpen minden hónapban megrendezésre kerül a TraumaAmnbulancia Est.

Miskei Anikó azért lett pszichológus, hogy megfejtse, egyes emberek miért boldogtalanok, míg mások boldogok a hasonló élethelyzetek ellenére. A képzés által kapott tudás örök útjelzőként szolgál mind a hozzá fordulók, mind pedig a saját életében. A balesetben érintetteknél is tapasztalható, hogy valakinek ketté töri az életét, míg mások új lehetőséget kapnak a baleset által. Célja, hogy a TraumaAmbulancia által olyan információ jusson el az érintettekhez, melyeken keresztül megtanulnak megküzdeni az őket ért eseménnyel. Valamint egy olyan támogató közösséget létrehozni, ahol van egy biztonságos tér a lelki sebek begyógyulásához.

Azon dolgozunk, hogy a balesetet szenvedett emberek a fizikai ellátás mellett a lelki sebek gyógyulásához is támogatást, információt kapjanak; újra megtalálják a lelki egyensúlyt, és megmutassuk, hogy egy veszteségből akár fejlődni is lehet.

Szeretnénk, ha a kórházakban elindulna egy olyan program, amelyben a sérült emberek információt kapnak arról, milyen lelki folyamatokon mennek keresztül egy baleset után. Szeretnénk önsegítő csoportokat, ahol szakember közreműködésével találkozhatnak és beszélgethetnek sorstársaikkal. És végül szeretnénk egy igazi TraumaAmbulanciát alapítani, ahol holisztikus szemlélet mentén szerveződne a szakmai munka, és ahol segíthetnénk a trauma feldolgozásában azoknak, akik erre nyitottak.

Az életre hívtott rendezvénysorozat beszélgetős estekből áll: minden hónapban találkozunk, meghívunk egy olyan vendéget, aki felépült egy balesetből, és esete jó példa arra, hogy fejlődni is lehet egy veszteségből. Vendégünk volt többek között: Lukoviczki Réka, a Robotlány; Csángó Dániel, a „Mozdulj ki!” program szakmai tanácsadója; Pincz Bianka és Petra. Holló András kerekes székes tánctanár, hitoktató; Andor Eszter a Halj meg, hogy élni tudj könyv szerzője, Illés Anita újságíró.

A programok időpontjáról, helyszínéről és a meghívott vendégről és egyéb érdekes információkról tájékozódni itt lehet: 

https://www.facebook.com/Poszttrauma/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://traumaambulancia.blog.hu/api/trackback/id/tr5013199681
süti beállítások módosítása