Lehetek boldog a traumám után?

TraumaAmbulancia

Szeretem magamat - egy kicsit másként

Inez Duliskovich önkéntes írása

2018. április 15. - Katnnis

Manapság sokszor halljuk azt, milyen fontos szerető, mély és bensőséges kapcsolatot ápolni önmagunkkal, de gyakorlatba átültetve ez mégsem olyan egyszerű. Az öngondoskodás 3 kulcs jellemzőt foglal magába: az önmagunk iránt érzett kedvességet, a közös emberség megélést, illetve a tudatos jelenlétet. Ezek az elemek valódi útmutatást adnak ahhoz, hogy miként is szerethetjük önmagunkat!

what_a_wonderful_time.jpg

Öngondoskodás:

Ha egy szeretett személy valamilyen problémával, szomorúsággal fordul hozzád, mit csinálsz? A válasz általában az együttérzés, a megértés, a kedvesség, a gondoskodás és még számtalan gyengéd, szeretetteljes megnyilvánulás. És vajon hogyan reagálsz, ha te magad élsz át kudarcot, nehézséget? Sok esetben óriási a szakadék aközött, ahogyan mások felé fordulunk, és ahogy saját magunkat kezeljük. Pedig milyen fontos lenne, hogy önmagunk felé ugyanolyan kedvességgel és együttérzéssel forduljunk, mint barátaink, családtagjaink, esetleg ismerőseink felé, különösen akkor, ha valamilyen traumán megyünk keresztül!

Az öngondoskodás fogalmát Kristin Neff alkotta meg. Ez egyfajta ítéletmentes, megértő, együttérző hozzáállás, amit saját magunk felé, hibáink és kudarcaink felé tanúsítunk. Ugye, milyen ritkán fordul elő?

Az öngondoskodást három összetevő alkotja, amelyeket érdemes a mindennapokban elsajátítani és gyakorolni! Ezeket a hét folyamán mutatjuk be nektek a TraumaAmbulancia Facebook oldalán, ne maradjatok le róla!

„Az öngondoskodás annyit jelent, hogy tudomásul vesszük, tökéletlen emberek vagyunk, akik megtesszükk a tőlünk telhető legtöbbet, és közben megpróbálunk kedvesek lenni önmagunkhoz.”. – Kristin Neff

Tovább
süti beállítások módosítása