Lehetek boldog a traumám után?

TraumaAmbulancia

Kutyák, akik segítenek a gyógyulásban – különleges vendégek jártak a TraumaAmbulancia legutóbbi estjén

Aszalós Andrea beszámolója

2019. május 06. - Katnnis

Minden várakozásunkat felülmúlták legutóbbi estünk vendégei: két fiatal hölgy Szolnokról páratlan képességű négy kutyussal. Talán sokakban felmerül a kérdés: kutyákat bevinni egy szállodába? Igen!

dsc01480.jpg

Seller Gabi, Krausz Csilla és Varga Zsófi
Mázli, Muffin, Bejgli és Alma

Sőt! Olyannyira, hogy ezek a barátságos, okos négylábúak nemcsak viselkedésükben tettek tanúbizonyságot magas fokú intelligenciájukról, hanem irányíthatóságukat, játékos produkcióikat is bemutatták kis társaságunknak. Gabi és Zsófi mesélt nekünk arról, mit is jelent terápiás kutyákat képezni és „szolgálatba” állítani. Akár gyerekekről, akár felnőttekről is legyen szó, szinte minden lelki és fizikai sérülésnél sokat segíthet egy ilyen érzékeny ugyanakkor fegyelmezett kutyus jelenléte. Hallhattunk epizódokat a nyelvet, olvasást, számolást tanuló gyerekek koncentrációjának javításáról, idős betegekről, akik állapotában, közérzetében jelentős változást okozott a kutyussal való kapcsolat. Ilyen segítő funkcióra nem minden kutyus alkalmas, de amelyik ki is állja az alkalmasság vizsgáját, még komoly képzésre van szüksége, hogy a legkülönbözőbb helyzetekre is jól reagáljon.

dsc01361.jpg

Varga Zsófi és Bejgli akcióban és a cikk írója Aszalós Andrea

Jó volt látni és hallani, hogy a két bájos hölgy mennyire eltökélten és fáradhatatlanul végzi ezt a „munkát”, ami számukra nemcsak komplett életformát, hanem életcélt is jelent. Ők a Szolnoki Nyolckézláb Csoport tagjai, Gabi gyógypedagógus, Zsófi pedig egy nagyvállalat HR munkatársa. Szóval a nyolcórás munka mellett vállalkoznak szünet nélküli tevékenységgel arra, hogy bekapcsolódhassanak emberek gyógyításába.

Tovább
süti beállítások módosítása