Lehetek boldog a traumám után?

TraumaAmbulancia

Örömhír: megszülettünk! Legyünk mi a fény!

Illés Anita önkéntesünk írása

2018. december 23. - Katnnis

A Karácsony a születés ünnepe. A kereszténység egyik legnagyobb ünnepén Jézus Krisztusra emlékezünk. Mit adott Jézus a világnak? Isten Krisztusban megmutatja, hogy a szeretet ereje által hogyan kapcsolódjunk a másik emberhez. A remény, a gyógyulás, az életerő, az öröm és a szeretet lángját gyújtotta meg a lelkekben. A jézusi minőség bennünk is megszülethet, ha megnyitjuk a szívterünket önmagunk és embertársaink irányába. Ez a lelkület áramlik a TraumaAmbulancia (TA) esteken. Hálás vagyok Krausz Csillának, hogy megálmodta, megszervezte a TraumaAmbulanciát és kapcsolódhattam a csapathoz. Karácsonyra immár megszületett a TA „teste” is, az egyesület, ami a jövőben kereteket, még több lehetőséget ad lélekemelő küldetésünknek. A traumát szenvedett, bajban, kilátástalan helyzetben lévő ember úgy érzi, hogy egyedül van és elveszett. A krízis sötét erdejében bolyongva fényre vágyik, ami kivezeti őt a reménytelennek tűnő helyzetből. Legyünk mi a fény!

48932596_1189445421205349_60430456142692352_n.jpg

Megszülettünk, hogy a hozzánk forduló balesetet szenvedett sorstársainknak és a traumát okozóknak, családtagjaiknak, ismerőseiknek lelki segítséget adjunk. A test nem épülhet fel a lélek gyógyítása nélkül. Kétségeikkel, félelmeikkel sajnos sokan egyedül maradnak ebben a gyógyulási folyamatban. Nem kapnak professzionális segítséget. Örömhír! Szeretnénk, ha tudnád, hogy nem vagy egyedül! Hiszünk abban, hogy szeretettel erősítve egymást, nagyon mélyről fel lehet állni. A TA esteken idén számos emberi történetet mutattunk be, melyek lámpásként világítanak a trauma sötét erdejében. Ezek az isteni-emberi történetek adjanak reményt, hitet és lelki felemelkedést mindenkinek! Békés, meghitt Karácsonyt és áldásban, egészségben, isteni-emberi értékekben bővelkedő Boldog Új Évet kívánok!

Még cikkek Anitától:

http://bit.ly/2BAUVqT

http://bit.ly/2V7qX6v

Ha többet szeretnél megtudni a poszttraumáról, a poszttraumás fejlődésről, baleseted volt vagy valakinek a környezetedből és érzed, hogy nincsen minden rendben keress minket bizalommal! Várunk szeretettel akkor is ha a történetedet szeretnéd valamilyen formában megosztani!

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/Poszttrauma

 

Ünnepi Est beszámoló

Régóta készültem hozzátok…

            ......minden eddiginél többen jöttek el a TraumaAmbulancia estjére

dsc_4116.jpg

Fotók: Völgyes Valéria

Szép számmal találkoztunk új arcokkal az idei utolsó TraumaAmbulancia esten. Mint kiderült, sokkal többen követik figyelemmel a ma már egyesületként működő szervezet történetét és eseményeit, mint akik eddig részt vettek az esteken. November 27-én teltház mellett tekintettünk vissza az eddigi, mintegy másfél éves időszakra. Felidéztük azokat a beszélgetéseket, amelyekben páratlan életutakat, rendkívüli akaraterejű embereket és csodás újrakezdéseket ismertünk meg. A korábbi esteken készült fotók mellett igyekeztünk valamennyi találkozás élményét egy-egy idézetbe vagy jellemző momentumba sűríteni és így, a kitűzött szöveges táblácskákból a vetítés végére meg is fogalmazódott az egyesület filozófiájának lényege.

dsc_4227.jpg

Andor Eszter és Krausz Csilla

Az est második részének háziasszonya, Andor Eszter mesélt arról, hogy saját történetén keresztül milyen tapasztalatokat szerzett, milyen visszajelzéseket kapott és milyen megerősítésben volt része előadásainak hallgatói által. Eszter az új vendégek közül is megszólaltatott néhányat, akik nemcsak segítséget várnak, hanem maguk is szívesen bekapcsolódnának az egyesület munkájába, csatlakoznának a küldetéshez, amit az alapítók a kezdetektől vállalnak. A visszatekintés mellett szó esett a jövőbeni célokról, a lelki segítségnyújtás újabb lehetőségeiről is. Az esemény a tombolával zárult, amit írók, trénerek, borászok, étteremtulajdonosok és maguk a tagok, vendégek támogattak ajándékaikkal.

dsc_4120.jpg

Mint már annyiszor, most is azzal szembesültünk, hogy a jó célok, a tenni akaró és képes emberek erőfeszítései újabb és újabb értékeket, összefogást és szeretetet teremtenek. A segítő szándék és az önzetlen cselekvés támogatásra érdemes, és örömet okoz az újonnan csatlakozók számára is.

Ha szeretnél többet megtudni a poszttraumáról, a poszttraumás fejlődésről, olvass tovább itt a blogon és keress minket bizalommal! További információt a Facebook oldalunkon találsz! Engedd, hogy segítsünk!

https://www.facebook.com/Poszttrauma/

 

süti beállítások módosítása