Lehetek boldog a traumám után?

TraumaAmbulancia

Figyelj, tanulj, segíts! Izgalmas esték a TraumaAmbulancia Egyesület gondozásában

2018. november 18. - Katnnis

Volt, hogy megfordult veled a világ? Hogy úgy érezted minden elveszett, ami addig fontos volt? Hogy a változásokat képtelen voltál elfogadni? Hogy mindez azzal történt, aki fontos neked?

A traumák előbb-utóbb mindenkit megtalálnak. Akár önmagunk, akár másvalaki a veszteség elszenvedője, óriási próbatétel az újjászületés, az összeomlott világ újraépítése. A veszteség – akár lelki, akár fizikai természetű –, mindenkit próbára tesz. A Trauma Ambulancia arra vállalkozik, hogy megmutassa, lehet utat találni a zűrzavarban, van megoldás akár a korábbinál nemesebb, teljesebb életet élni egy végzetesnek tűnő trauma után. Vendégeinkkel megtörtént eseteken, megújulásra esélyt adó módszereken keresztül segítünk ebben. Tapasztalataink azt mutatják, hogy aki nálunk járt és bekapcsolódott ebbe a küldetésbe akár csak szemlélőként, gazdagabb lett, közelebb került a személyiségfejlődés következő lépcsőjéhez.

img_1411.JPG

Fotók: Völgyes Valéria

Azok is ilyen lelki gyarapodásról számoltak be, akik nem éltek át veszteséget, csak érdeklődnek a téma iránt. Ezt kínáljuk annak, aki kíváncsi arra, mi is történik minden hónap utolsó keddjének estéjén ezeken az eseményeken. A belépéshez semmi más nem kell, mint nyitottság, érdeklődés. Egyesületünk tevékenysége nonprofit jellegű, a beszélgetések helyszínét, a harapnivalót tagjaink és támogatóink biztosítják. Lehetőség van arra is, hogy aki nálunk jár, része legyen a csapatnak, ha érez magában motivációt egy ilyen küldetés iránt.

Ha többet szeretnél megtudni a poszttraumáról, a poszttraumás fejlődésről, baleseted volt vagy valakinek a környezetedből és érzed, hogy nincsen minden rendben keress minket bizalommal! Várunk szeretettel akkor is ha a történetedet szeretnéd valamilyen formában megosztani!

Weblap: https://traumaambulancia.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Poszttrauma/

Zárt csoport: https://www.facebook.com/groups/balesetisorstarskozosseg/

A túl sok "traumacunami" nem tesz jót az egészségünknek

Illés Anita önkéntesünk írása

Az internet, a televízió és az újságok valóságos „traumacunamit” zúdítanak ránk a közlekedési balesetekről és más felkavaró eseményekről szóló híradásokkal. A Médiatanács egyik kutatásából kiderült, hogy a vizsgált hírműsorokban a balesetek, tragédiák témakörén belül a közlekedési szerencsétlenségek álltak az első helyen. Egészséges-e ha túl sok negatív hírt olvasunk?


Csak néhány cím a napokban megjelent közlekedési baleseteket közlő híradásokból: „Súlyos baleset: autóbusszal ütközött a motoros. Ketten meghaltak az M3-ason. Felborult egy autó. Fák közé csapódott egy autó. Karambol történt a 31-esen, hárman megsérültek…” Az interneten csak egy kattintás és azonnal olvassuk, sőt a fotókon látjuk a tragédiát. Sokaknak ez sem elég, a közösségi oldalakon számos balesetes információs csoport működik több ezer taggal, ahol megosztják egymással az éppen látott tragikus karambolt vagy balesetről szóló hírt.

maxresdefault-4.jpg

Kép: bocawatch.org

A televízióból, rádióból áradó „katasztrófa cunami” információi általában egy blokkba szerkesztve ömlenek ránk és azt az érzetet keltik a nézőben, hallgatóban, hogy a híradók többnyire csak az élet szörnyűségeiről, borzalmairól tudósítanak. Pedig ha bekukkantunk a balesetes hírek mögé és átlátunk az információ pillanatnyi borzongást keltő hatásán, akkor még akár egy hőstörténet is felvillanhat előttünk. Gondoljunk csak a TraumaAmbulancia esteken bemutatkozó hétköznapi hősök életére, akik bebizonyították, hogy a traumából növekedni is lehet. A negatív hírek mellett lehet, hogy több hőstörténetet kellene fogyasztani?

Tovább
süti beállítások módosítása